ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Παραδοσιακά, ο σχεδιασμός ενός ιατρείου υπαγορεύεται άμεσα από τον λειτουργικό του σκοπό. Οι εσωτερικοί χώροι του συγκεκριμένου κέντρου  αποτελούν ένα εντελώς αντίθετο παράδειγμα.  Όταν τα ιατρικά γραφεία έχουν δείξει ξεκάθαρα ότι πρέπει να είναι ¨στείρα¨, τότε ο σχεδιασμός τους πρέπει να είναι ακριβώς το αντίθετο!

Η κύρια πρόκληση ήταν να βρούμε την ισορροπία μεταξύ ιατρικών απαιτήσεων – ζητημάτων απορρήτου- και άνεσης του πελάτη. Η ιδέα αναπτύχθηκε από κοινού με τον ιδιοκτήτη – ιατρό του κέντρου, κ. Σπύρο Πετρογιάννη. Η κύρια ιδέα του έργου ήταν η δημιουργία ενός μη τυποποιημένου  ιατρικού κέντρου, στο οποίο οι πελάτες θα αισθάνονται χαλαροί και ταυτόχρονα ασφαλείς!

Όλες οι εργασίες για το έργο πραγματοποιήθηκαν σε στενή συνεργασία με τον πελάτη.Έτσι, κάθε περιοχή αποδείχθηκε όχι μόνο λειτουργική και ¨όμορφη¨, αλλά και υψηλού επιπέδου από ιατρική άποψη. Επιλέξαμε μια μινιμαλιστική αισθητική, που προσδίδει στους χώρους  φυσική ζεστασιά, απαλότητα και αρμονία, με κύρια υλικά το μάρμαρο και το ξύλο. Κάθε εξεταστήριο αποτελεί ένα χώρο χαλάρωσης και ένα μικρό εργαστήριο υψηλής τεχνολογίας με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, όπου διαφορετικές ζώνες λειτουργιών συνδέονται μεταξύ τους μέσω του φωτισμού, των χρωμάτων και των υλικών.

 

 

 

 

 

info:

Πελάτης: Σπύρος Πετρογιάννης

Εμβαδόν: 126 m2

Θέση: Λ. Χαινά 94, Χαλκίδα Ευβοίας

Κατάσταση: Ολοκληρωμένο